02:01 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11458
  Pratite nas

  U Beogradu je večeras održan još jedan protest „Jedan od pet miliona“, na kome se, kao i prošle subote, obratila studentkinja Mila Jovanović, koja je sa svojim kolegama, aktivistima protesta, 12 dana učestvovala u blokadi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

  Ona je rekla da je taj univerzitet postao jedina slobodna institucija u Srbiji i pokazao da je autonoman i da ima integritet, preneo je Tanjug.

  Navela je da je bilo potrebno 12 dana, ali da su dobili 4. novembar kao datum kada će se Beogradski univerzitet izjasniti o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

  „Ukoliko se 4. novembra ne donese odluka da je njegov doktorat plagijat, mi ćemo opet biti u Rektoratu“, poručila je Jovanovićeva.

  Okupljenima, među kojima je bio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, obratio se i glumac Radoslav Milenković, koji je kritikovao radove u gradu, između ostalog i aktuelnu rekonstrukciju Trga Republike.

  On je zatražio ostavku gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića.

  Protestna šetnja je od Rektorata krenula Ulicom Vase Čarapića preko Trga Republike, gde su učesnici protesta sklonili zaštitnu ogradu i ušli u Francusku ulicu.

  Odatle su nastavili Ulicom cara Dušana, Tadeuša Košćuška i Uzun Mirkovom do Rektorata, gde su, uz skandiranje „pobeda“, palili baklje, a kamere postavljene na stubovima prelepili trakom na kojoj je pisalo „cenzurisano“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga