04:30 06 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1220
  Pratite nas

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o proširivanju saradnje i intenzivaranju kontakata Vojvodine i ruskih oblasti, posebno u delu privredne saradnje.

  Na sastanku je ocenjeno da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, a da su brojne mogućnosti za proširivanje saradnje, posebno u oblastima poljoprivrede, prehrambene i automobilske industrije.

  Mirović je naveo da je Vojvodina veliki potencijal za direktne investicije, jer postoji 11 industrijskih zona koje su izgrađene širom pokrajine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

  „Kada sam 2016. godine došao na čelo Pokrajinske vlade, nismo imali nijedan sporazum sa oblastima Ruske Federacije. Za ove tri godine uspostavili smo saradnju sa Nižnjegorodskom i Arhangelskom oblasti“, istakao je Mirović.

  Bocan-Harečenko je rekao da Rusija ima strateške odnose sa Srbijom i da želi da ojača međuregionalnu saradnju između oblasti Ruske Federacije i AP Vojvodine, u kojoj, kako kaže, vidi veliki potencijal za povezivanje i saradnju.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga