05:36 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  757513
  Pratite nas

  Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma „Težina lanaca 3“. Demonstranti su uzvikivali „UČK“, a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

  Reditelj filma „Težina lanaca 3“ Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše.

  „Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je obezbedila pratnju do bioskopa i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film“, rekao je Malagurski.

  Prethodno je grupa „Albanski koreni“ preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Njujorku.

  Svetska premijera dokumentarnog filma „Težina lanaca 3“ održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

  Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta, poput Italije i Bolivije.

  Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

  Tagovi:
  Albanci, premijera, Boris Malagurski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga