23:46 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  511864
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić prošetali su novosadskim ulicama sa premijerima Severne Makedonije i Albanije.

  Vučić i Brnabićeva su sinoć priredili večeru za premijere Zaeva i Ramu, koji su ranije danas doputovali u Beograd, odnosno u Novi Sad.

  Vučić je tokom šetnje poručio da za naše tri zemlje, ali i za ostale, ovaj susret znači mnogo.

  „Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi i što ne moramo da imamo tutora, da možemo ovako, uz muziku u Novom Sadu, da se dogovaramo za bolju budućost za naše radnike, naše seljake, pre svega za mlade ljude, da ostaju u našim zemljama“, naveo je Vučić.

  Video-snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije objavljen je na zvaničnoj stranici srpskog predsednika na Instagramu.

  Zaev i Rama doputovali su u Beograd, odnosno u Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će danas biti održan trilateralni sastanak.

  Na tom sastanku glavna tema razgovora biće predlog srpskog predsednika o ustanovljavanju „malog Šengena“.

  Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta zemalja regiona i uklanjanje barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala, na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

  Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima između zemalja regiona čekaju duže od 20 časova.

  Tagovi:
  Novi Sad, Zoran Zaev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga