07:50 06 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 10222
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da ozbiljna država ne donosi odluke pod pritiskom i pozvao taksiste koji ulaze u treću nedelju protesta na smirivanje strasti i razgovor sa nadležnim organima.

  „Moj apel je da polako stišavamo strasti i probamo da rešavamo probleme za sve nas“, rekao je Vučić za televiziju „Pink“.

  On je zamolio taksiste da razmisle i da zajedno sa državom pronađu rešenje.

  „Ja ih molim da razmisle, da pronađemo rešenje, da im ne bude teško da kažu da to prekidaju i nama da ne bude teško da kažemo da smo deo stvari prihvatili, da ćemo zajednički raditi“, rekao je Vučić i pozvao taksiste na još veću odgovornost i ozbiljnost.

  Predsednik je dodao i da je država sa taksistima razgovarala o subvencijama, kao i o pomoći za plaćanje poreza, ali je istakao i da oni moraju da izađu u susret i razumeju državu.

  „Mi smo sa njima razgovarali da svi budu isto ofarbani, da država pomogne, da se njihovi automobili ponove, da ljudi uživaju, da mogu da vide i prepoznaju divnu taksi službu kakvu imate u Madridu, ušli smo u to da damo subvencije i da vidimo kako da pomognemo čak i u plaćanju poreza i iznalaženju različitih rešenja, ali i da oni nama izađu u susret i da razumeju državu“, rekao je Vučić.

  Vučić je rekao i da država ne sme da donosi odluke pod pritiskom.

  „Jer, jednom kada donese odluku pod pritiskom, onda će svako drugi kazati - štrajkujem glađu, čekam da mi sutra ispuniš zahtev“, rekao je Vučić.

  On je kazao da je uvek potrebno rešavati stvari dogovorom.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga