20:51 10 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  41457
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji posle tamošnjih izbora i izazivanja tenzija od strane Prištine.

  Predsednik Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba predsednika Republike za saradnju sa medijima.

  Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.

  Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan i da će to na najbolji način pokazati odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

  Kako su istakla dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.

  Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Aleksandar Bocan-Harčenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga