11:10 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 465
  Pratite nas

  Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su jutros uhapsili policijskog službenika Radeta Basaru u Severnoj Mitrovici, upali su najpre u stan porodice Stanković, u istoj zgradi.

  Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili metalna ulazna vrata i potom naoružani upali u spavaću sobu, gde je osim bračnog para Stanković bio i njihov maloletni sin, objavio je portal „Kosovo onlajn“.

  Prema rečima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najpre pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, ostala sama u sobi sa detetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.

  „Izveli su supruga i pitali gde živi komšija kog su tražili i otišli su sprat iznad. Ja sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: ’Šta hoćete opet?‘. Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: ’Pa gde živi, reci gde živi!‘. Na to sam im odgovorila: ’Gore negde‘, jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi", rekla je za „Kosovo onlajn“ Bojana Stanković.

  Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje veruje da su Albanci.

  „Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske", kaže Bojana i dodaje da se bila uplašila da su joj odveli sina, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe.

  „Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina.“

  Zbog pretrpljenog stresa Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.

  Tagovi:
  upad, Kosovo, specijalci, ROSU
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga