19:06 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  312813
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će biti interesantno njegovo pismo i razgovori koje će imati danas i sutra povodom poziva Evropske narodne partije da prisustvuje njihovom kongresu u Zagrebu.

  „Biće interesantno moje pismo i razgovori koje ću voditi danas i sutra, a pri tome ću se truditi da odbranim mogućnost da razvijamo normalne odnose sa Hrvatskom. Međutim, za tango je potrebno dvoje“, rekao je Vučić novinarima u Parizu.

  Predsednik Srbije je ponovio da se povela „strašna hajka“ zbog postavljanja spomen ploče u kasarni za čoveka (generalu JNA Mladenu Bratiću) koji nije osuđen ni za jedno delo.

  „Vi imate na desetine spomenika nacističkom ministru Mili Budaku iz nacističke države Hrvatske, koji je tražio da se trećina Srba protera, trećina prekrsti i trećina ubije. Kako hoćete da to prećutim, kako da na to ne odgovorim? Je l to ’velikosrpska ideja‘“, upitao je Vučić.

  On je naveo da se trudi da ne priča o ustaškim zlodelima i sve šta je njegova porodica doživela od Hrvata u Drugom svetskom ratu i u poslednjim ratovima i kako njegov otac ne pamti ni svog oca, ni svog dedu, jer je rođen posle njegove smrti, u izbeglištvu u Srbiji.

  „Kuće Vučića prve su spaljene tokom rata 1992. godine. Opet su sav bes iskalili na uglednim Srbima u selu Čipuljić, kod Bugojna. Uvek sam se zbog toga trudio da spustim loptu, da mirno reagujem, da ne odgovaram na različite priče i to ću se truditi i ubuduće“, rekao je srpski predsednik.

  Vučić je dodao da su Srbi u Drugom svetskom ratu išli na klanje ne misleći da će to doživeti. I njegovom dedi, navodi, stožernik je obećao da mu „neće faliti dlaka sa glave“.

  „Nije dlaka, ali je glava falila“, rekao je predsednik Srbije.

  Kako je kazao Vučić, on ne želi da njegova lična istorija na bilo koji način utiče na međudržavne odnose i trudi se da racionalno posmatra stvari.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga