21:56 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  863257
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, jer mnogi teško podnose vojnu neutralnost Srbije i to što zemlja samostalno donosi odluke.

  Na pitanje novinara da li je nedavno hapšenje zbog iznošenja tehničke dokumentacije iz fabrike „Prvi partizan“ samo jedan vid narušavanja i „izguravanja“ srpske odbrambene industrije iz poslova, Vučić je odgovorio:

  „To je jedna od stvari“.

  Predsednik Srbije je rekao da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, kao i da je ta tema mnogo „teža“ od onoga kako danas izgleda, i da je manje u vezi sa slučajem na kojem je „neko mislio da Bog zna šta izgradi“.

  „Imamo drugih problema, jer vojnu neutralnost Srbije i samostalnost u donošenju odluka mnogi drugi ne mogu lako da podnesu, i zato će nastaviti sa tim“, rekao je Vučić.

  On je naveo da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg konkretan kada kaže da je Srbija vojno neutralna i da može sama da odlučuje, ali da postoje druge vrste pritisaka, o kojima, kaže, sada ne sme javno da govori.

  Tagovi:
  pritisci, vojska, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga