12:30 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  315444
  Pratite nas

  Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati lekarima VMA.

  Zlatibor Lončar je za Tanjug rekao da je po prijemu na VMA procenjeno da je predsednik Srbije životno ugrožen.

  U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, predsednik Vučić je, prema rečima ministra Lončara, dobro reagovao na terapiju koja mu je prepisana.

  Ipak, stručni timovi VMA su predsedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak.

  „Koristim ovu priliku da lično zahvalim medicinskim timovima VMA, koji su još jednom pokazali svoju stručnost i profesionalizam“, rekao je ministar Lončar, dodajući da su vrhunski lekari i sestre potvrda snage jedne države.

  I predsednik Vučić je zahvalio radnicima Vojnomedicinske akademije. Poručio je da će od ponedeljka biti „u punom radnom pogonu“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga