00:57 22 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  514621
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, to je sfera razgovora u četiri oka.

  „Ne spadam u političare koji vole da se hvale — ala sam mu rekao. Šta ću razgovarati, to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara TV „Prva“ da li će i Putina, sa koji bi trebalo da se sastane 4. decembra, pitati kao što je i ruskog ambasadora — zašto.

  On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105 godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

  „I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da i Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu“, rekao je on.

  Vučić kaže da tema broj 1 u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

  „Naravno, nisam ja sâm na tom sastanku, Putin je taj koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje“, poručio je Vučić.

  Podsetio je koliko nam je Putin već pomogao, posebno 2015. godine, kada je sprečio usvajanje rezolucije o Srbiji kao genocidnom narodu u SB UN, ali i u očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga