23:47 29 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21174
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška, uoči sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 4. decembra, koji, kako je preneo ruskom zvaničniku, očekuje s velikom nadom.

  Kako je rekao Vučić, to će biti njihov treći ovogodišnji susret.

  Vučić i Gruško su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Putinom 4. decembra.

  Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova.

  Vučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta visokih zvaničnika Srbije i Rusije.

  Istakao je i da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske, navodi se u saopštenju koje je preneo Tanjug.

  Predsednik Vučić je zahvalio Rusiji za razumevanje srpskih državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

  On je zahvalio ruskim zvaničnicima i što često posećuju Srbiju, jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose sa našom zemljom.

  Dvojica sagovornika su konstatovala da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.

  Vučić i Gruško su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

  Predsednik Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga