19:20 23 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  517188
  Pratite nas

  Srbija će u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama sarađivati sa Rusijom u proizvodnji vojne tehnike, ali u ovom trenutku takve mogućnosti i potrebe ne vidimo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, posle prikaza nabavljenih helikoptera Vojske Srbije Mi-35, H-145M i Mi-17.

  Povodom navoda medija da će Rusija i Srbija u budućnosti zajedno proizvoditi rakete, oklopna vozila, municiju i teške vojne kamione, a da se razmatra i saradnja na izgradnji složenijih borbenih sistema, Vučić je odgovorio da ne može da potvrdi takve informacije.

  „Ne mogu da potvrdim to, pošto mnogi vole da se igraju različitim informacijama, a ja ne mogu tako neodgovorno da se ponašam. Rekao sam da ćemo nabaviti helikoptere Mi-35 i oni su stigli. Moja davna inicijativa bila je da uspostavimo saradnju u proizvodnji kamiona, upravo zbog dobrih oklopa i nezavisnog vešanja koje ruski ’Kamaz‘ odlično proizvodi, ali to nije realno, i u narednih nekoliko godina ne možemo da budemo na nivou Rusa u tom pogledu“, objasnio je predsednik.

  Što se tiče nabavke raketa „S-milion“, pozvao je na realniji pristup.

  „U skladu sa mogućnostima i potrebama države uključivaćemo se u proizvodnju raketa, ali u ovom trenutku takve mogućnosti i potrebe ne vidimo“, rekao je Vučić.

  Tagovi:
  oružje, Rusija, Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga