19:29 23 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 803
  Pratite nas

  Šef srpske diplomatije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da Pacolijev savetnik Jetljir Ziberaj gnusno laže o nekakvim dokumentima socijalista o progonu Albanaca. On kaže da je spreman da ode u Hag kao svedok protiv OVK.

  „Bez obzira na sve, spreman sam da odem u Specijalni sud za zločine OVK, imam tone materijala koji najbolje govore o tome ko je koga proterao sa KiM“, rekao je Dačić za „Novosti“ povodom tvrdnji Ziberaja da poseduje zapisnik sa sednice IO SPS iz februara 1999. koji navodno sadrži nameru da se „prikrije masakr i masovno proterivanja Albanaca i da bi to trebalo da posluži kao osnov za pozivanje Dačića u Specijalni sud“.

  Dačić ističe da mu je dovoljno da samo pogleda u svoje izveštaje sa sednica Saveta bezbednosti UN i da ne ide u druge arhive.

  „Koliko je Kosovo država, toliko je verodostojan i taj izveštaj SPS o kom halucinira Ziberaj. Ali nije halucinacija, nažalost, nego realno stanje da više od 200.000 proteranih Srba sa Kosova i Metohije dve decenije ne može da se vrati kući“, rekao je Dačić.

  Ističe da je spreman da ide u Specijalni sud, ali kao svedok protiv Ziberajevih šefova iz vrha prištinskih vlasti, koji su predvodili terorističku, tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga