14:23 13 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (758)
  35242
  Pratite nas

  Crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao je danas da je prijateljski razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pojasnio mu neke nedoumice povodom predloga Zakona o slobodi veroispovesti, ali da Zakon neće biti povučen.

  Đukanović je rekao da se na tom dokumentu radi od 2014. godine i da nisu nikoga zaobišli u proceduri, a da će, ukoliko blagovremeno budu podneti amandmani na taj zakon, oni biti razmotreni, prenose „Vijesti“.

  On je naveo da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao između ostalog i o ovom pitanju i da su o tome razmenili mišljenja.

  Đukanović je naveo da je to bio prijateljski razgovor u kojem je, kako je kazao, pojasnio Vučiću neke nedoumice.

  „Pričali smo o aktuelnim pitanjima i u jednoj i drugoj zemlji, i u tom kontekstu smo se dotakli ovog najaktuelnijeg pitanja, Zakona o slobodi veroispovesti. Jedan od uobičajenih razgovora, da se međusobno informišemo“, naveo je Đukanović.

  Premijer Crne Gore Milo Đukanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić
  INFO SLUZBA VLADE CRNE GORE
  Đukanović kaže da je Vučiću pojasnio neke nedoumice...

  Prema rečima Đukanovića, nije bilo prilike za detaljniju razmenu argumenata.

  „Njegovo interesovanje sam zaista potpuno prijateljski i dobronamerno razumeo, kao zainteresovanog čoveka, koji vodi susednu državu, o tome šta se događa u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović, dodajući da je Vučiću preneo šta je poenta tog zakona i šta su procedure koje taj zakon pokušava normativno da utemelji.

  Na pitanje kako je Vučić reagovao na njegovo objašnjenje, Đukanović je odgovorio da je razumeo da „ima određenih nedoumica“.

  „Pokušao sam da mu približim, jer mi se čini da je jako puno manipulacije u medijima regiona“, kazao je Đukanović.

  Dodao je i da je (takozvana) „crnogorska pravoslavna crkva“ starija od savremene Crne Gore i da postoji od ranog XV veka.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (758)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga