03:31 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 450
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin zalaže se za to da se iduće godine Zakon o vojsci piše ponovo: „Ne izmene i dopune, nego da se napiše ponovo, od prvog do poslednjeg člana“, rekao je ministar u Skupštini Srbije.

  „Vojska Srbije služi samo srpskom narodu i nikome više. To nije vojska koju vode i uređuju stranci. To je slobodna vojska slobodne zemlje kojom ne komanduje niko do Srbija i srpski narod“, poručio je Vulin.

  Aleksandar Vulin
  © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC/
  Aleksandar Vulin

  Tokom rasprave o amandmanima na najvažnija strateška dokumenta u oblasti odbrane, ministar je naglasio:

  „Usvajanjem ovih važnih strategijskih dokumenata, konačno se stiču svi uslovi da znamo u kojem pravcu treba da vodimo vojsku, pa i kako vojska treba da izgleda. I neutralnost, kritikovali je ili ne, daje nam priliku i pravo da, u skladu sa našim dokumentima, sami odlučujemo kakvu ćemo vojsku hteti da napravimo. Kad kažemo vojna neutralnost, to znači da ne moramo da budemo interoperabilni sa bilo kim drugim, nego samo sa samim sobom, to nam daje naše opredeljenje za neutralnost. Mi smo do sada morali da se prilagođavamo nekakvim drugim procedurama, sada ne moramo. Pravimo procedure za sebe, po sebi. I iz toga treba da proizađe zakon koji će biti pisan od prvog do poslednjeg člana.“

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin, vojna neutralnost, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga