11:02 11 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  12238
  Pratite nas

  Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da će se Srbija boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

  „Zajedno, svi mi, zato što imamo samo jednu zemlju i jedan narod, srpski narod i Srbiju“, rekao je Dačić, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je upriličila Skupština grada Jagodine.

  On je dodao i da ne želi da govori kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali smatra da je svaki napad na SPC i napad na srpski narod, i da „mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC“.

  Ministar je kazao i da je SPC svuda, u svim zemljama gde žive Srbi, bila najvažnija tačka održanja srpskog entiteta na tim prostorima.

  On je rekao i da 2020. godinu treba iskoristiti da bi se učvrstilo državno jedinstvo i ojačala Srbija, da se postignu što bolji rezultati na ekonomskom planu i da „čvrsto branimo Srbiju“.

  „Nemojte da verujete nikome koji kaže da zbog Evrope ili bilo kog drugoga mi moramo da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Naprotiv, mi moramo da branimo Srbiju da bismo mogli da idemo u Evropu“, istakao je Dačić.

  On je naveo i da Srbija želi saradnju sa svima i da pruža ruku svima, ali da opet čvrsto stoji na svome: „Tuđe nećemo, a svoje ne damo“.

  Šef srpske diplomatije je kazao da želi da iduća godina bude godina mira, pomirenja i ekonomskog razvoja, da se grade vrtići, porodilišta, škole, da se ulaže u decu, škole, kulturu i budućnost.

  „Ovo nije stvar političke kampanje, već opstanka Srbije“, zaključio je Dačić.

  Tagovi:
  Crna Gora, Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga