02:45 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  53886
  Pratite nas

  Odnosi između Srbije i Rusije, posebno u vojnoj sferi, vrlo su bliski i pouzdani i kupovina „Pancira S1“ je logična, smatra ruski vojni ekspert Viktor Litovkin. Srpska vojska je navikla da koristi oružje ruske i sovjetske proizvodnje.

  „Srbija sa zadovoljstvom sarađuje sa Rusijom. Isporuka naših sistema protivvazdušne odbrane ’Pancir S1‘ nije jedina. Mi smo nedavno isporučili Srbiji avione MiG-29 i imamo zajednički program za isporuku naoružanja Srbiji — isporučili smo motorizovanu tehniku i tenkove“, rekao je Litovkin.

  On je podsetio da se Rusija ne bavi dobrotvornim akcijama, ali da isporučuje Srbiji naoružanje koje ona može da plati po povoljnim cenama.

  „Zato Srbija kupuje oružje koje može da plati. Međutim, to je prilično pouzdano i efikasno oružje koje će pouzdano da zaštiti vazdušni prostor Srbije“, naglasio je Litovkin.

  „Rusko i sovjetsko oružje odavno je prisutno u Srbiji i postoji veliko poverenje u njega. Srpski vojnici dobro vladaju ruskim naoružanjem. Odnosi između Srbije i Rusije, posebno u vojnoj sferi, vrlo su bliski i pouzdani — zajedno smo više puta izvodili zajedničke vojne vežbe. Iako želi da sarađuje sa EU, Srbija kategorično odbija da uđe u NATO, jer je nemoguće stupiti u organizaciju koja je pre 20 godina bombardovala zemlju i vratila je u kameno doba“, zaključio je ruski ekspert.

  Podsetimo — Rusija i Srbija su zaključile ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“.

  Tagovi:
  Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga