18:45 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3231
  Pratite nas

  Pokret „1 od 5 miliona“ će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, koji su najavljeni za april ove godine, saopšteno je danas iz ove organizacije.

  Valentina Reković se ispred pokreta obratila novinarima ispred zgrade Rektorata.

  „Nama je postalo sve više jasno da deo opozicije, iako su potpisnice Sporazuma sa narodom, rade na tome da obesmisle sve naše napore da ujedinimo celu opoziciju i zajedničkim radom donesemo bolje ovom društvu. Drugi deo opozicije, deklarativno u bojkotu, na sve to gleda bez prevelike zabrinutosti i potajno se sprema za razne liste na lokalu. Isto tako, već neko vreme, samovoljno donose odluke bez prethodne konsultacije sa svim akterima narodnog bunta i nezadovoljstva i konstantno se utrkuju ko će postati budući lider opozicije“, rekla je Rekovićeva, upitavši i „da li se od takvih može očekivati da menjaju sistem“.

  „Ne! Zbog toga će '1 od 5 miliona' izaći na izbore. Sprečićemo prevarante trojance da opet prevare narod, pojedu nam još četiri godine... Ovo je obračun sa svima“, naglasila je.

  Rekovićeva je najavila i da će u narednim danima obelodaniti i „koje stranke, potpisnice Sporazuma sa narodom, aktivno učestvuju sa podrškom raznih grupa građana na lokalu, sve u nadi da će i posle izbora da budu i ostanu deo lokalnih vlasti“.

  Jedna od liderki pokreta je istakla i da je „1 od 5 miliona“ došao do informacija da neke od stranaka potpisnika Sporazuma sa narodom, uz još par manjih pokreta, već uveliko rade na tome da izađu na predstojeće izbore, kao i da su došli do informacija da će im se pridružiti neke od stranaka koje su formalno u bojkotu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga