19:42 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  25207
  Pratite nas

  Lider SDA Bakir Izetbegović smatra da odgovor na najavljenu blokadu rada državnih institucija političara iz Republike Srpske treba da bude čvrst i bez pristajanja na ultimatum. „Moramo odgovoriti čvrsto i bez popuštanja“, rekao je Izetbegović.

  „Mirovni sporazum, Ustav i zakoni se moraju poštovati. Nema ni govora da ćemo pristati na ultimatum i oslabiti Ustavni sud, koji je jedan od poslednjih mehanizama kojim se mogu popravljati stvari u BiH“, rekao je Izetbegović za sarajevski portal „Kliks“.

  On smatra da bi to pitanje trebalo da preseku PIC, OHR i Tužilaštvo.

  „Ako to ne učine, ući ćemo u politički limb koji će potrajati. Neće moći da razbiju BiH, Ustavni sud neće ostati bez inostranih sudija, patriotske političke snage neće ustuknuti pred drskošću i pretnjama strane koja slavi ratne zločince“, zapretio je on.

  Kako dodaje, politička kriza će se preneti na ekonomiju, a tada će, uveren je, na udaru biti prvi oni koji su krizu izazvali, dok je Federacija BiH ekonomski jača.

  „Na svaki scenario smo u proteklih 30 godina imali odgovor, zašto ne bismo i na ovaj? Sve što neodgovorni i bahati političari budu radili, sebi će raditi. I biće krivi za sve što se može desiti. Mi ćemo učiniti sve da ih urazumimo, da sačuvamo mir, sigurnost i stabilnost, da smanjimo štete izazvane iracionalnim delovanjem. Sve što tražimo jeste da se poštuje Ustav i zakoni. I poštovaće se“, rekao je Izetbegović.
  Tagovi:
  Republika Srpska, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga