12:43 09 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1282
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras, nakon neformalne večere lidera Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

  Vučić je u izjavi novinarima kazao da će EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regiona. EU je najavila, rekao je, pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan, što je, kaže, veoma bitno.

  Dodao je da će EU, kako je preneo sa sastanka, podstaći i regionalnu saradnju, a on je posebno ukazao na „mini šengen". Sve to bi, prema njegovim rečima, otvorilo perspektivu i značilo da bi imali mnogo više konkretnih rezultata, nego što smo imali do sada.

  „Veoma je važno što smo videli iskrenu posvećenost EU, njihovih najviših zvaničnika napretku celog regiona i želji ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu da osete blagodeti pristupanja EU", kazao je Vučić.

  Predsednik Vučić procenjuje da ćemo imati šansu da se neke stvari ubrzaju.

  "Mnogo toga će u Evropi biti okrenuto ka Blakanu", rekao je Vučić novinarima u Briselu.

  Na pitanje u kakvom tonu su se vodili razgovori Vučić je rekao da niko od predstavnika nije tu došao da se svađa, niti da se prepire.

  "Mi smo se borili i pojedinačno za sebe i za ceo reigon, to je bio naš posao i to smo dobro obavili. Posebno je ohrabrujuće to što ćemo imati mnogo sastanaka i što se vidi veća posvećenost Balkanu, u odnosu na ono što je bilo juče", kazao je Vučić, preneo je Tanjug.

  Posebno je važno što će dolaziti investicioni projekti, a prvo prolazno vreme će biti u martu, pa u maju, kada bude samit u Zagrebu, zatim sa Grcima, zatim sa austrijskim predsednikom vlade i mnogim drugima, rekao je Vučić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga