15:06 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (780)
  1842
  Pratite nas

  Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

  Božović je na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem razgovarao o Zakonu o slobodi veroispovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da je postoji prostor da se razlike prevaziđu.

  „Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju“, kazao je Božović.

  Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

  Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne Skupštine Srbije, Maje Gojković.

  Kazao je i da će tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države, prenosi Tanjug.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (780)
  Tagovi:
  Crna Gora, Srbija, Vladimir Božović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga