02:20 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  128108
  Pratite nas

  Albanci neće kompromis, Srbi su za zamrznut konflikt na Kosovu, rekao je Vučić i ukazao da ne vidi rešenje, niti šta bi ono moglo da bude.

  "Albanci trenutno ni po koju cenu ne žele kompromis. U Srbiji ljudi koji bi želeli su u takvoj manjini da je nemoguće bilo šta da predlože", konstatovao je predsednik Srbije gostujući sinoć u emisiji TV Kopernikus.

  Vučić je rekao da je 90 odsto Srba srećno zbog zamrznutog konflikta, iako zamrznut konflikt uvek može da se "odmrzne" i pitanje je samo trenutka kada to može da se dogodi.

  Plaćamo visoku cenu

  Vučić je rekao i da je u ponedeljak imao duge i ozbiljne razgovare sa predstavnicima EU, Nemačke i Francuske, ali nije rekao šta je bila tema razgovora.

  "Čuvali smo stabilnost i mir, i svi su to znali u svetu da ćemo čuvati po svaku cenu. Važno je da budemo staloženi, a oni znaju kolika je snaga Srbije, i neće napadati Srbiju", podvukao je on u vezi stalnih napada iz regiona na Srbiju.

  Moramo da razumemo da pravda ne postoji, bili smo deo procesa koji smo izgubili i plaćamo visoku cenu, istakao je Vučić povodom primene dvostrukih aršina Zapada prema našoj zemlji.

  “Učestvovali smo u sukobu u kojem smo izgubili”, konstatovao je Vučić.

  Tagovi:
  rešenje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga