11:25 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  640819
  Pratite nas

  Prava Crna Gora reagovala je na neoglašavanje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u slučaju pojave koronavirusa u toj zemlji.

  „U trenutku jedne od najvećih kriza u novijoj istoriji čovečanstva, svakako i Crne Gore, u trenutku kada je u Crnoj Gori maltene vanredno stanje, u trenutku kada se društveni i svaki drugi život zaustavio, Crna Gora nema predsednika. Gde je Milo Đukanović?“, navodi se u saopštenju stranke dostavljenom medijima.

  Kako se ističe, u ovakvoj situaciji predsednik Crne Gore ne oseća odgovornost i moralnu obavezu da izađe pred narod i lično, što jedino i odgovara datom trenutku, saopšti koje su preventivne mere preduzete, kako će država reagovati na navedeni izazov, da se obrati narodu sa najveće državne pozicije.

  „Ovako ozbiljni procesi koji uznemiruju javnost, u jeku globalne epidemije koronavirusa, nalažu moralnu, pa tek onda ustavnu obavezu predsednika jedne države da stane pred svoj narod. Đukanović to očigledno ne oseća i ne shvata, kao mnogo puta do sada“, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

  „Zato se pitamo zašto nema predsednika države u jednom od najkriznijih momenata u novijoj istoriji Crne Gore? U regionu i u svetu je suprotno: Odgovornost u ovoj teškoj situaciji preuzeli su najviši državnici i uključili se potpuno i svakodnevno u javnu borbu, čime svojim narodima, tim svojim ličnim primerom, pokazuju da nisu sami i da je država maksimalno posvećena, od samog vrha“.

  Lideri u regionu uz narod

  U saopštenju Prave Crne Gore su se osvrnuli i na zemlje u regionu.

  „Videli smo i na primeru regiona, Vučić u Srbiji, Dodik kao član Predsedništva BiH, Predsednik Hrvatske Plenković je izašao pred naciju sa novim preventivnim merama. U Severnoj Makedoniji Pendarovski i tako redom širom planete, lideri su itekako aktivni, dok je u ovom kriznom momentu crnogorsku javnost o svemu obavestio ministar poljoprivrede Milutin Simović, a nakon pritiska javnosti, svedočili smo i podizanju hijerarhijske skale, pa se građanima obratio i premijer Marković“, navodi Prava Crna Gora.

  „Đukanović se nešto ranije, tek toliko da ispoštuje protokol, obratio putem Tvitera, što aktuelnu situaciju čini još tragičnijom. Ni govora o njegovoj pres konferenciji na kojoj bi, da je sreće, rasteretio narod, ni govora o redovnoj javnoj uključenosti u ovaj proces, ni govora o elementarnoj ljudskoj i državničkoj odgovornosti u ovako teškoj zdravstvenoj i ekonomskoj situaciji u zemlji“.

  Prava Crna Gora se pita gde je predsednik Milo Đukanović? Da li planira da se uključi u ovu veliku borbu sa koronavirusom ili je odlučio da, po preporukama SZO, bude u samoizolaciji od svog naroda?

  Tagovi:
  Prava Crna Gora, koronavirus, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga