00:21 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 224
  Pratite nas

  Cela austrijska provincija Tirol, poznata po ski-centrima, sa oko 750.000 stanovnika stavljena je u karantin. Provincija je izolovana od drugih krajeva Austrije zbog jake epidemije koronavirusa u toj alpskoj oblasti, javile su lokalne vlasti.

  Tirol je glavno žarište bolesti KOVID19 u Austriji sa 474 zaraženih od 1.646 u celoj zemlji, gde je umrlo pet osoba.

  Već nekoliko dana pritisak je rastao na tu provinciju, poznatu po svojim ski centrima, pokretačima lokalne privrede. Regionalne vlasti izdale su saopštenje da se u karantin stavljaju 279 opština u Tirolu. To znači da stanovnici sem za ekstremnu potrebu ne treba da napuste svoju opštinu niti izlaze iz teritorije provincije, u koju neće moći da uđu ljudi spolja.

  „Izolovanje Tirola je apsolutno potrebno zato što želimo da sprečimo da se virus širi iz Tirola i takođe želimo i sebe više da zaštitimo”, napisao je u saopštenju predsednik te oblasti.

  Tu se nalazi više poznatih centara za zimske sportove kao što je Kicbil.

  U jednom od tih ski centara u opštili Išgl, nekoliko stotina turista zaraženo je početkom marta.

  Virus je izvezen kada su se brojni skijaši vratili u svoje zemlje posle odmora. U Danskoj i Norveškoj više stotine slučajeva pozitivnih na virus imaju veze sa Tirolom. Sa tim žarištem povezuju se zaraženi u Švedskoj, na Islandu, u Nemačkoj i čak u Kanadi.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga