21:41 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  74631
  Pratite nas

  Zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru, a vlasnici kućnih ljubimaca moći će da ih izvedu u šetnju od 20 do 21 sat.

  Za starije od 65 godina izuzetak od zabrane kretanja je samo nedelja, kada mogu napuštati domove od tri do osam časova ujutru, radi kupovine namirnica, odlučila je danas Vlada Srbije.

  Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru za sve građane moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

  Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

  Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

  Maske ne smeju da budu skuplje od 120 dinara

  Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

  Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa koronavirusom.

  Vlada je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest, navedeno je u saopštenju.

   

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  vlasnici, kućni ljubimci, ograničenja, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga