10:15 28 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1139
  Pratite nas

  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić potvrdio je da je u selu Novake kod Prizrena obijeno 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u tom selu. 

  Meštani Novaka su juče primetili da su kuće obijene, a jutros oko dva sata grupa od nekoliko provalnika je ponovila krivično selo što je, kaže Jevtić, uznemirilo meštane, a za sada se ne zna koliko je materijalna šteta pričinjena.

  Jevtić prenosi reči predstavnika sela Novake, Spase Andrijevića, koji kaže da se pored materijalne štete, takvim činom ugrožava njihovov dalji opstanak u selu, a svima onima koji nameravaju da se vrate svojim kućama se šalje jasna poruka da ovde nisu dobrodošli.

  On kaže da se krađe gotovo svakodnevno dešavaju od 2012.godine i dodaje da nadležni organi nisu rasvetlili nijedan slučaj.

  „U teškim vremenima kroz koje prolazimo usled pandemije virusa korona, jedan drugi virus zvani kriminal nad povratnicima i dalje nesmetano egzistira i širi se Kosovom. Krajnje je vreme da ga u potpunosti iskorenimo i tako jasno pokažemo da svi imamo jednake šanse i uslove za život i rad na Kosovu”, rekao je Jevtić.

  U selu Novake kod Prizrena trenutno živi 15 Srba.

  Tagovi:
  Prizren, povratnici, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga