08:58 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Izbori 2020. (72)
  0 14
  Pratite nas

  Republička izborna komisija (RIK) donela je danas Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna i utvrdila da je rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć.

   

  Parlamentarni izbori raspisani su 4. marta za 26. april, ali su zbog uvođenja vanrednog stanja 15. marta zbog virusa korona, prekinute sve izborne radnje.

  Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević kaže da se rešenjem nastavljaju sprovođenja izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova.

  Na današnjoj sednici donet je u Rokovnik za obavljanje izbornih radnji, te je tako rok za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć, a proglašenje izborne liste mora biti u roku od 24 sata od časa prijema izborne liste, ako ispunjava uslove.

  Utvrđivanje i objavljivanje izborne iste u "Službenom glasniku RS" mora biti najkasnije do 10. juna u 24 sata.

  Podnošenje zahteva opštinskoj i gradskoj upravi za upis u birački spisak, odnosno promene u biračkom spisku moguće su do zaključenja birtačkog spiska - 5. juna.

  Podnošenje zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za upis u birački spisak odnosno za promenu u biračkom spisku, po njegovom zaključenju biće od 6. do 17. juna.

  Predizborna tišina - zabrane izborne propagande počinje od 18. juna u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 21. juna u 20 sati.

  Otvaranje biračkih mesta i glasanje biće u 21. juna od 7. do 20 sati.

  Utvrđivanje rezultata glasanja na biračkom mestu i dostavljanje materijala RIK-u mora biti najkasnije do 22. juna u 14 sati, dok je utvrđivanje rezultata u RIK-u mora biti najkasnije do 25. juna u 20 sati.

  Rezultati izbora u "Službenom glasniku " biće objavljeni 25. juna.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori 2020. (72)
  Tagovi:
  Izbori2020, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga