17:44 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 367
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da vladika Joanikije nikada nije smeo da bude uhapšen i da ne može da razume da se ljubav prema Crnoj Gori iskazuje mržnjom prema Srbiji, uz ocenu da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu bez potrebe.

  Odgovarajući na pitanja novinara na svečanom ispraćaju pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na vojnom aerodromu „Pukovnik — pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, Vulin je rekao da to što je doživeo episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smelo da doživi ne samo nijedno svešteno lice, nego nijedan čovek koji poštuje zakon i radi svoj posao.

  „Nemam ni jednu zamerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji“, istakao je ministar Vilin.

  Da vladika Joanikije nije vladika Srpske pravoslavne crkve, on nikada ne bi ni bio u zatvoru i nikada ne bi osetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast, zaključuje ministar Vulin i dodaje da mu je teško da razume da se „domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika Srpske pravoslavne crkve i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi“, prenosi Tanjug.

  „Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite“, poručio je ministar odbrane.

  On je izrazio nadu da će Crna Gora ponovo prepoznati sebe, ponovo otkriti da su svi njeni građani ravnopravni i da će se izboriti za sopstvenu stabilnost.

  „Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Joanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave“, naglasio je ministar Vulin.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  nestabilnost, region, Vladika Joanikije, Crna Gora, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga