09:47 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Izbori 2020. (72)
  220421
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija sa izborima već kasni i da ne razume kako neko misli da se uvođenjem vanrednog stanja ili neustavnim ponašanjem oni dalje odlože.

  Upitan za takvo pogoršanje epidemiološke situacije koje bi bilo prepreka održavanju izbora, Vučić je odgovorio da je zdravlje građana najpreče, ali da nema osnova da se očekuje takav razvoj događaja sa virusom korona.

  Vučić je nakon obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije rekao i da ne vidi da bi odlaganje nešto ozbiljnije promenilo za one koji traže odlaganje.

  Na konstataciju da se u Hrvatskoj izbori održavaju verovatno 5. jula, da su u Makedoniji takođe mogući, a da deo opozicije u Srbiji traži od Evropskog parlamenta njihovo odlaganje u Srbiji, Vučić je kazao da, prema Ustavu i zakonima, kod nas izbori već kasne, neka dva ili tri meseca.

  „Već smo prešli sve dozvoljene rokove i ne razumem kako neko misli da uvođenjem vanrednog stanja ili neustavnim ponašanjem možemo da odložimo dalje“, kazao je Vučić.

  Vučić je rekao i da bi izbori zakazani za 21. jun bili odloženi ukoliko dođe do nekontrolisanog porasta broja osoba zaraženih virusom korona, ali je istakao da ne misli da će se takav scenario desiti, preneo je Tanjug.

  „Odlaganja neće biti ako stvari budemo kontrolisali, ali ako budemo imali problema sa rastom broja zaraženih, ako stvari ne budemo mogli da kontrolišemo, nema sumnje da ćemo u tom slučaju doneti drugačiju odluku, jer je za nas zdravlje ljudi mnogo važnije od bilo kakvih političkih pobeda i od bilo čega drugog“, istakao je Vučić.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori 2020. (72)
  Tagovi:
  izbori, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga