13:18 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1517465
  Pratite nas

  Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izneo je šokantne tvrdnje navodeći da cela Bosna i Hercegovina, kao i delovi Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

  „Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve“, rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

  „Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata“, dodao je admiral.

  Admiral Lošo je naglasio da globalističkim levo liberalnim centrima nisu interesantne levo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je „otet hrvatskom narodu“ uprkos još snažnoj emotivnoj vezi i dela članstva i biračkog tela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

  Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena „nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH“.

  Inače, Lošo je bio savetnik prethodne predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smenila 2017. godine, nakon dve i po godine na funkciji, prenosi B 92.
  Tagovi:
  granice, admiral, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga