05:10 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  31854
  Pratite nas

  Potez vlasti u Podgorici da zatvori granicu za državljane Srbije je smešan i besmislen čin, međutim, ima svoje posledice ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore, poručuje šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Dačić kaže da iz ovakvog poteza sledi da tamošnja vlast očito ima problem sa srpskim narodom.

  Dačić, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada Mila Đukanovića „namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

  „To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane“, istakao je Dačić u izjavi za Blic.

  Kako dodaje, crnogorska vlast je zapravo rekla "nisu nam potrebni turisti iz Srbije".

  „A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare“, poručuje srpski šef diplomatije.

  Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, on kaže da su to svakako politički razlozi.

  „Kada je o nama reč, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom“, ističe Dačić.

  Prema njegovim rečima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

  „Umesto da se trude da privuku turiste oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju“, zaključuje šef diplomatije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga