06:45 23 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  113926
  Pratite nas

  Gradska izborna komisija Šapca poništila je izbore na svih 100 biračkih mesta, zbog utvrđivanja brojnih nepravilnosti.

  Neke od nepravilnosti su nekoliko hiljada falsifikovanih glasačkih listića, kupovina glasova, nepotpisane potvrde o biračkom pravu za lica koja nisu bila u stanju da izađu na biračko mesto, glasanje bez važeće lične karte i druge utvrđene nepravilnosti bile su razlog da se donese ovakva odluka.

  Nakon prigovora predstavnika liste “Nebojša Zelenović-Šabac je naš” na 42 biračka mesta GIK je sve do srede kasno uveče razmatrao ukazane nepravilnosti tokom lokalnih izbora.

  Tako za oko 1.000 glasova SNS nema dokaza da su ih građani dali van biračkih mesta, dakle, na terenu, jer ne postoje obavezne pismene potvrde na obrascu GIK-a koje to potvrđuju, prenosi Danas.

  Takođe, u većem broju glasačkih kutija na seoskom području, nije pronađen kontrolni listić GIK-a, što je sve razlog za obavezno poništavanje izbornog procesa na tim glasačkim mestima.

  Inače, za lokalne izbore u Šapcu prijavljeno je 12 lista, od čega su četiri kompletne sa svih 69 kandidata za odbornike. Na biračkom spisku je 102 393 građana sa pravom glasa.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga