01:49 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  62562
  Pratite nas

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su ovo do sada najnasilniji protesti, ali da nasilnog prevrata u Srbiji i anarhije neće biti.

  Premijerka je poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručila da ide i bori se za Kosovo i Metohiju.

  Ona je ocenila da su nasilni protesti u Beogradu bez sumnje naneli ogromnu štetu i predstojećim razgovorima, ali da će Vučić dati sve od sebe i fokusirati se na KiM, bezbednost Srbije i budućnost celog regiona i kompromis.

  „Ima mnogo onih kojima to ne odgovara, ali iza toga stoji najveći broj građana i to je snaga Aleksandra Vučić“, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

  Brnabić je poručila da će vlada i država i smeti i umeti da sačuva bezbednost svih građana ustavni poredak i da izađe sa ovom vrstom agresivnosti na kraj.

  Ocenila je da je u pitanju najgora vrsta desnice, i odbacila kritike koje stižu iz Evrope o navodnoj prekomernoj upotrebi sile.

  „Mi smo videli mnogo oštriju reakciju policije i brutalnije reagovanje u mnogim evropskim i svetskim centrima kao što su Pariz, Berlin, London“, istakla je Brnabić dodajući da je naša policija pokušala da sačuva mir i stabilnost, i reagovala tek kada je došlo do upada u skupštinu.

  Kaže i da nema nijednu lepu reč za one koji u Srbiji i EU osuđuju to što su uradili pripadnici MUP i branili dom svih građana od upada huligana desničara, ljudi koji nemaju nikakve veze sa evropskim vrednostima.

  „Ko je tu da brani ljudska prava, valjda MUP treba da sačuva skupštinu i sve građane od nasilnika i huligana“, istakla je Brnabić i ukazala da je ovo udar na Srbiju i sve njene građane i podrivanje demokratskih temelja.

  Kaže i da su u pitanju različite ekstremističke grupe i da to nikakve veze nema sa koronom, i da je to dugo planirano, od izbora do sada. To je kulminacija, ali to nije lice Srbije, ocenila je premijerka.

  „Jedini cilj protesta je da se oslabi Srbija i naša pozicija pred razgovore Vučića narednih dana“, ukazala je ona dodajući da je ova atmosfera napravljene uz podršku različitih medija, političara, ali da ima udela i stranog faktora.

  „Snažna i stabilna Srbija nema mnogo prijatelja, mnogi će učiniti sve da je oslabe i ekonomski i politički“, ukazala je Brnabić.

  „Izbori su iza nas i građani su rekli šta misle, šta je budućnost Srbije i ko da je vodi“, rekla je ona i poručila da pokušaji prekrajanja volje građana neće proći.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  protesti, Ana Brnabić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga