09:07 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  813260
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvuje danas na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.

  "Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak", saopštio je Vučić na Instagram nalogu "buducnstrbijeav".

  Predsednik je uoči sastanka održao bilateralne konsultacije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  Video-konferencija „Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije“, predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

  Video-konferencijom predsedava Žozep Borelj koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

  "Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU", izjavio je Borelj pred početak video-konferencije, preneo je Tanjug.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga