04:10 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2237320
  Pratite nas

  „Naše službe kažu da je moguće da će Kosovo dobiti oružje za uništenje protivoklopnih vozila i helikoptera i niskoletećih aviona, što je poznato nemačko oružje, kao i puške G-36“, rekao je Vučić.

  Tako je reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pisanje Sputnjika da Nemačka naoružava tzv. vojsku Kosova, da je od Vojno-obaveštajne agencije tražio podatke čim je video vest na Sputnjiku.

  „Ne mislim – mada ne isključujem da će dobijati tenkove ’leopard‘ – ne isključujem mogućnost”.

  Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu“, rekao je Vučić.

  Komentarišući to što nemački zakoni zabranjuju da se oružje izvozi u zemlje koje nisu članice NATO-a, Vučić je napomenuo da Srbija pre nekoliko godina nije mogla da dobije od Nemačke hekler i koh puške i da se zato opredelila za belgijsku pušku, koja je takođe fantastična.

  Kaže da je danas dobio izveštaje za kompletan region od predstavnika Vojske Srbije i da se iznenadio kada je to video, jer dva i po meseca nije gledao te izveštaje. Kako kaže, Srbija zaostaje za Hrvatskom kad je reč o oklopnim točkašima i da će zato napraviti najveću narudžbinu od domaće industrije za Lazara i Miloša i remontovanje pešadijskih vozila.

  Dodao je i da Srbija ima svojih prednosti, o kojima ne bi govorio. Vučić je rekao da postoji ogroman problem sa obukama i dodatnim naoružavanjem takozvane kosovske vojske, ali je poručio da će Srbija biti zaštićena. Poručio je i namenskoj industriji da će ponovo dobiti ogromnu podršku države Srbije i da „treba da se uozbilje“.

  Vučić je poručio da će Srbija biti u stanju da se zaštiti.

  „Ja se nadam da to naši nemački partneri neće da urade, ali postoji neizvesnost za budućnost i svi se u regionu naoružavaju neverovatnom brzinom“, rekao je Vučić .

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga