14:19 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  870121
  Pratite nas

  U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika koji su položili zakletvu, čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta.

  Ispred verifikacione komisije, poslanik SNS-a Aleksandar Marković je rekao da je ta komisija utvrdila da mandati svih 250 poslanika treba da budu potvrđeni i poželeo im puno uspeha u radu.

  Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi:

  „Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!“

  Poslanici su potpisali zakletve i predali ih sekretaru Srđanu Smiljaniću. Predsedavajuća Smilja Tišma je pozvala poslanike da obrazuju poslaničke grupe.

  Skupština je za danas završila rad, a o nastavku sednice poslanici će biti blagovremeno obavešteni, rekla je Smilja Tišma.

  Na dnevnom redu sednice je i izbor novog skupštinskog rukovodstva, predsednika, potpredsednika, imenovanje sekretara i izbor radnih tela, a o tome će poslanici raspravljati narednih dana.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  paralament, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga