12:05 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 671
  Pratite nas

  Patrijarh srpski Irinej kaže da još nije dovoljno upoznat sa detaljima ugovora postignutog u Vašingtonu, a koji se tiču crkve, da bi mogao da oceni da li će on obezbediti zaštitu srpske pravoslavne baštine, imovine, sveštenstva i vernika.

  „Mi još nismo upoznati sa detaljima, osim dela objavljenog u štampi, tako da samim tim nismo u mogućnosti da odgovorimo na vaše pitanje“, naveo je patrijarh Srpski Irinej u pisanom odgovoru Tanjugu.

  Inače, ističe patrijarh Irinej u odgovoru agenciji, javnosti je već poznat stav Srpske pravoslavne crkve povodom svih problema koji se tiču južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

  Patrijarh je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li je zadovoljan sporazumom koji je predsednik Vučić postigao u Vašingtonu, a koji se tiče zaštite religijskih objekata i implementacije sudskih odluka koje se tiču SPC, kao i bezbednosti verskih objekata, srpskih sveštenika i srpskih vernika.

  PREDSEDNISTVO SRBIJE
  Patrijarh Irinej i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  Tanjug je uputio patrijarhu i pitanje da li veruje da će autoritet moćne države kakve su SAD garantovati poštovanje dogovora, da li je sa predsednikom Vučićem razgovarao o susretu u Vašingtonu pre njegovog odlaska i dao mu neki savet.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SAD, Amerika, Vašington, Kosovo i Metohija, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga