09:00 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1333334
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja.

  U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.

  „Posebna pažnja posvećena je problemima rešavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra“, dodaje se u saopštenju.

  Putin je potvrdio predsedniku Srbije nepromenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rešenja o Kosovu koje je prihvatljivo za Beograd i koje mora da odobri Savet bezbednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

  Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik izjavio je o svojoj spremnosti da se nastavi bliska saradnja po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

  „Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga