06:48 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 270
  Pratite nas

  Jedna od glavnih tema u Crnoj Gori jeste da li će predsednik Milo Đukanović zaista postaviti za mandatara onog koga podržava većina u Crnoj Gori ili će odlučiti da odugovlači, izjavio je danas predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

  Milačić je, gostujući na RTS-u, pozvao Đukanovića da mandat dâ onome koga je narod izabrao.

  „Pritisci su ogromni na sve nas u ovoj većini. Svi dobijamo pozive, a naročito Dritan Abazović, koji je dobio sve glasove na oštroj opozicionoj retorici. Pritiskom na njega DPS vrši i pritisak na predstavnike manjinskih naroda i partija koje su takođe osvojile mandate i sa kojima mi sada pregovaramo“, ocenjuje Milačić.

  On je istakao da je formiranje vlade prvi korak ka boljoj budućnosti građana Crne Gore.

  „Pozivamo iskreno, ne kako to radi DPS godinama manipulatorski, našu braću iz manjinskih naroda da što pre zajedno formiramo Vladu, a formiranje Vlade je samo prvi korak ka onom ogromnom radu koji nam predstoji“, objasnio je Milačić.

  On je istakao da je njihova koalicija čvrsta, da je ovo istorijski trenutak za Crnu Goru, koji neće prokockati ni po koju cenu.

  Govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti, Milačić je naveo da je taj zakon srušio Mila Đukanovića.

  „Ja bih lično voleo da Zakon o slobodi veroispovesti bude pocepan i da se donese neki normalan zakon. Mi smo se u okviru koalicije ’Za budućnost Crne Gore‘ borili protiv tog zakona. Nismo protiv toga da se uredi status verskih zajednica u Crnoj Gori, ali ravnopravno, jednako za sve: za islamsku, katoličku, pravoslavnu zajednicu i za našu kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu“, navodi Milačić.

  Tagovi:
  Marko Milačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga