07:25 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1468
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana o razgovorima koje je srpska delegacija vodila u Vašingtonu i Briselu, i istakao da Srbija poštuje i čuva prijateljstvo sa Palestinom i palestinskim narodom i da podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom Istoku.

  Predsednik Vučić je primio Nabhana i tom prilikom izrazio nadu da će dve strane u budućnosti naći način da postignu dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

  „Srbija je posvećena unapređenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i želi održivo rešenje na osnovu međunarodnih javno-pravnih normi, utvrđenih u UN, koje bi donelo mir, stabilnost i napredak svima“, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije zahvalio je rukovodstvu Palestine na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

  Ambasador Nabhan je rekao da Palestina ceni Srbiju, sa kojom ima duboke prijateljske odnose, i da je zato sa zabrinutošću primljena vest o mogućem premeštanju ambasade.

  Ambasador je, takođe, izrazio uverenje da će stavovi palestinskog naroda biti uvaženi od strane rukovodstva Srbije u duhu tradicionalnog prijateljstva.

  Dvojica sagovornika su se dogovorili da Srbija i Palestina nastave korake za formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao postojeće sporazume i pomogao da se bolje iskoriste mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju.

  Ambasador Nabhan je obavestio predsednika Vučića o palestinskom viđenju situacije na Bliskom istoku, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  ambasador, Palestina, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga