20:24 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  43887
  Pratite nas

  Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je direktor švajcarske kompanije „Merkjuria enerdži grup“, jedne od najjačih u svetu, srpskog je porekla i ima 34 godine.

  Džon je diplomirao na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao je poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

  Ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko velikih kompanija, kao što su Dojč banka, zatim Berenson, Nobl grup…

  Član je investicionog odbora ICT Hab Venčr, prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu.

  Takođe je i član borda Instituta IstVest, gde pomaže u inicijativi Balkanski dijalozi, koja okuplja lidere kako bi se uhvatili u koštac sa ekonomskim i političkim pitanjima sa kojima se suočava Zapadni Balkan.

  Jovanović je i član kruga mladih lidera Milken instituta.

  Džon Jovanović kopredsedava neprofitnom organizacijom HeltKorps koja srednjoškolcima u više od 60 škola širom Sjedinjenih Država pruža obrazovanje o ishrani, fitnesu i stresu.

  Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

  Oženjen TV zvezdom, ima dve ćerke i sina

  Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezda i nutricionistkinja u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza. Ima troje dece, Filomenu, Domeniku Selen i Jovana, koga, kako je ranije izjavila Džonova supruga, zovu Džon-Džon.

  Njih dvoje venčali su se pre 10 godina u srpskoj pavoslavnoj crkvi u Portlandu, prenosi Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga