16:00 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  410361
  Pratite nas

  Po prvi put se govori o podeli vodnih i elektroenergetskih resursa jezera Gazivode, što je dobro za Srbiju, jer bi svakako trebalo da Srbi, sa KiM i iz centralne Srbije imaju više koristi od tog jezera, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

  Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još uvek ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti, da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

  „Po prvi put se govori o podeli resursa, vodnih i elektroenergetskih. Mi ni kilovata nismo uzimali, tako da je vreme da počnemo da razgovaramo o tome“, rekao je Vučić.

  On je istakao da nama ne smeta da se vodom napajaju Belaćevac, Obilić, cela Metohija, ali je dobro da Srbi na KiM, kao i iz centralne Srbije, osim lepih plaža, restorana i mesta, imaju i više koristi od Gazivoda, prenosi Tanjug.

  Spremni za razgovor, ZSO nezaobilazna tema

  Predsednik Aleksadnar Vučić izjavio je danas da je Beograd spreman za razgovor sa Prištinom u Briselu, a da je Zajednica srpskih opština nezaobilazna tema.

  „Mi smo spremni za razgovor. Zajednica srpskih opština je nezaobilazna tema i na tome ćemo insistirati“, rekao je Vučić na pitanje novinara da li će biti sastanka u Briselu 28. septembra, s obzirom na to da albanski mediji tvrde da delegacija Prištine neće doći.

  Inače, sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, planirana za 28. septembar u Briselu, dovedena je u pitanje zbog odbijanja Prištine da razgovara o ZSO.

  U evropskim diplomatskim izvorima Tanjugu je rečeno da je sledeća runda ekspertskih razgovora Beograda i Prištine, kao i sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih kosovskih institucija Avdulaha Hotija „još pod znakom pitanja".

  Tagovi:
  Gazivode, dijalog Beograda i Prištine, Kosovo, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga