15:44 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3452
  Pratite nas

  Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da ne zna da li će sastanak 28. septembra u Briselu biti i održan, jer je Srbija zahtevala da Priština uspostavi ZSO.

  Hoti je na konferenciji za štampu rekao da je za Kosovo to zatvorena tema.

  „O ZSO se neće razgovarati, jer je to tema zatvorena sporazumom iz 2013. godine. Ne znam da li će sastanak biti održan u Briselu, videćemo narednih dana. Ali to ne znači da i dalje treba da se radi na unapređenju procesa dijaloga“, rekao je Hoti.

  Najveći kompromis koji smo napravili, kaže Hoti, jeste to što smo pristali da uđemo u dijalog za mir sa Srbijom, prenosi B92.

  U međuvremenu, Evropska unija je u odgovoru za prištinsku Kohu rekla da će uskoro objaviti datume sledećih sastanaka u Briselu.

  Povodom zahteva Ramuša Haradinaja da on bude sledeći predsednik, Hoti je rekao da nema komentara.

  „Kada dođe vreme izbora, sešćemo zajedno i naći ćemo rešenje“, rekao je Hoti.

  U vezi sa odlaganjem sastanka sa albanskom vladom, Hoti je napomenuo da ne postoji nijedno drugo pitanje osim zasedanja Skupštine Kosova, koje će biti održano sutra.

  Rekao je da na sastanku dve vlade nema ništa hitno, kao i da će biti održan sledeće nedelje.

  „Poseban sporazum biće za ovu železničku liniju Priština–Drač. Složićemo se sa Ramom da to bude deo sporazuma“, rekao je Hoti.

  Po pitanju Mini-Šengena, Hoti je rekao da su se obavezali da će biti deo ove inicijative, kao jednaki bilo kojoj drugoj zemlji.

  Takođe je govorio o zahtevima proizvođača mleka da se ne prodaje mleko od palminog ulja.

  Rekao je da poljoprivrednici već nekoliko nedelja imaju problema sa plasiranjem mleka na tržište.

  Prema njegovim rečima, na ovo je uticala pandemija i zbog nedostatka potrošnje, prerađivači mleka nisu u mogućnosti da dobiju mleko od proizvođača.

  Tagovi:
  ZSO, Avdulah Hoti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga