19:36 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  111015
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, koji je danas boravio u poseti Republici Srbiji, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

  Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

  Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan.

  Diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije Kovid-19, navodi se u saopštenju.

  Govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, predsednik Vučić, Milorad Dodik i Dragan Čović istakli su važnost procesa pristupanja EU u cilju održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

  Saradnja sa evropskim partnerima na tom putu, istakli su sagovornici, unaprediće proces pristupanja.

  Uvažavajući opredeljenost ka pristupanju Uniji, razgovarano je o unapređenju regionalne saradnje i jačanju dobrosusedskih odnosa, dodaje se u saopštenju.

  Nastavak razvoja regiona i poboljšanje odnosa, od velike su važnosti za ostvarenje dugogodišnjih spoljnopolitičkih prioriteta poput članstva u Evropskoj uniji.

  „Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike“, istakao je predsednik Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprineti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga