23:44 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  41464
  Pratite nas

  Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

  Ministarstvo odbrane saopštilo je da je „pokrenuta zakonom propisana procedura koja prethodi zaključivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji“.

  „Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju u skladu sa sporazumom između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnotehničkoj saradnji koji je potpisan na osnovu dogovora predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Vladimira Putina“, navode u Ministarstvu odbrane Srbije.

  Podsetimo, Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.

  Kako se navodi u tekstu sporazuma, predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Ministarstvo odbrane Rusije, Ministarstvo odbrane Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga