20:16 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  24616
  Pratite nas

  Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je onima koji smatraju da je mesto predsednika parlamenta degradirajuće za njega, da je to najviša funkcija koju je do sada obavljao i da to što mediji nisu znali za to dok nije saopštio predsednik Aleksandar Vučić, govori o njihovom međusobnom poverenju.

  Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se njegov razgovor sa Vučićem nije odvijao u kategorijama „uzmi ili ostavi“ ili „trebaš mi-ne trebaš mi“, navodeći da je lider Srpske napredne stranke (SNS) imao nekoliko varijanti, ali da to nije za javnu priču.

  Dačić je tako odgovorio na pitanje da li bi izabrao tu funkciju da je mogao da bira.

  On je dodao da želi da učini rad u Skupštini ozbiljnim i najavio sledeću sednicu za subotu na kojoj će se raspravljati o Zakonu o ministarstvima što je, kako je rekao, preduslov za formiranje vlade.

  „Moj zadatak je da štitim parlament od napada na tu instituciju i od onih koji žele da ga degradiraju, kao i celu Srbiju“, rekao je Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS).

  Podsetio je na izjavu predsednika Vučića da će parlament imati važnu ulogu u društvenom dijalogu, ali je dodao da je tek stupio na funkciju, tako da ne može precizno o tome sada da govori.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  Skupština Srbije, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga