11:23 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  91998
  Pratite nas

  Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, sinoć je u Nebraski održao predizborni skup, gde se tokom svog govora ponovo pohvalio sporazumom potpisanim u Vašingtonu u septembru između Kosova i Srbije, rekavši da je prekinuto 400 godina ubijanja, piše Gazeta ekspres.

  "Da li znate da sam nominovan za tri Nobelove nagrade za mir, možete li da verujete? A za različite regione, poput Kosova i Srbije, pravimo sporazume, znate, trgovinske sporazume. Rekao sam: Čekaj malo, zar se oni uvek ne bore jedni s drugima? Da. Mnogo decenija. Kako znaš? Rekao sam: Znam, oni se stalno međusobno tuku“, rekao je Tramp, a objavio portparol Bele kuće.

  Poručio je da “neće raditi nikakav posao s njima - voleli oni naš posao ili ne - nećemo raditi nijedan posao, a da se oni ne slože da prestanu da se ubijaju i znate šta, trajalo je oko 20 minuta“, rekao je američki predsednik.

  "Oni se bore 40 godina. Mislim da se bore već 400 godina, želite li da znate, ali oni se već dugo bore. Želeli su da se dogovore. Odjednom, pre dva meseca, bili su u Ovalnom kabinetu, grlili se i ljubili, bilo je lako“, rekao je na kraju Tramp.

  ​Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga