01:32 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  12640
  Pratite nas

  Ni na koji način se ne mešam u formiranje vlade u Crnoj Gori, niti me brinu optužbe na moj račun, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ga mnogo više brine fenomen, vidljiv i u Crnoj Gori, da ima pokušaja ignorisanja izborne volje građana.

  Na pitanje kako vidi to što ga pojedini optužuju da je angažovan u formiranju vlade u Crnoj Gori, kaže da prihvata da bude, kao i uvek, dežurni krivac i u Srbiji i regionu.

  „To me ne zanima, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, nadam se i verujem da ćemo ih i imati“, rekao je Vučić.

  Dodaje da ga ne brinu napadi na njega, koliko izjave nekih ljudi u Crnoj Gori, za koje ne zna da li su tajkuni ili političari, da vlada ne treba da bude formirana u skladu sa osvojenim glasovima, što je, kaže, nova paradigma u političkom životu kompletnog regiona, ali i Evrope.

  „Jedan od njih je preksinoć rekao - 'mi se zalažemo da vlada ne bude sastavljana proporcionalno broju dobijenih glasova'“, naveo je predsednik Srbije.

  To se, kaže, ne može drugačije razumeti do da ih ni malo nije briga za koga narod glasa i da neće da vladaju oni za koje je narod glasao, već oni koji misle da su elita i imaju medije i novac.

  Vučić kaže da je ta paradigma sve više prisutna u svetu - da vladaju oni koji nemaju podršku naroda i ne moraju da pobede na izborima, već je dovoljno da sebe proglase onima koji će da vladaju.

  Ističe da je to, kako kaže, opasan fenomen, protiv kojeg se treba boriti svim demokratskim sredstvima.

  Vučić je naglasio da je u Srbiji najvažnije šta kaže narod, a ne ono što žele pojedine grupe i njihovi partikularni interesi.

  Tagovi:
  Crna Gora, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga