14:22 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  949145
  Pratite nas

  Potpredsednica Vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, „zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije“.

  U saopštenju nije navedeno šta je Bajatoviću konkretno zamereno. Mihajlovićeva je na sastanku predstavila svoj tim u Ministarstvu i principe rada u budućem periodu, prenosi Tanjug.

  Mihajlovićeva je rekla da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, jer ističe da je ovo strateški važan sektor za državu.

  „Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom Ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi“, poručila je Mihajlovićeva.

  Potpredsednica Vlade istakla je, kaže se u saopštenju, da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

  „Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate“, rekla je Mihajlovićeva.

  Sastanku su prisustvovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS „EPS Distribucija“ Bojan Atlagić, „Elektromreže Srbije“ Jelena Matejić, „Transnafte“ Bogdan Kuzmanović, JP PEU „Resavica“ Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije „Ziđin“, navedeno je u saopštenju.

  Kako je navedeno, direktor „Transportgasa“ Stevan Dukić nije se odazvao sastanku, zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Zorana Mihajlović, Dušan Bajatović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga